Dobrý den,
Maxthona používám už mnoho let. Občas vyzkouším i jiné tzv. TOP prohlížeče, ale žádný z nich (IE, Opera, ani Firefox!) mi stále nesedí tak, jako MX... Jenže žádný z nich (ani Maxthon) pořád není připraven pro profesionální práci (a mrzí mě, že to musím říci i o Maxthonu)...
Co si pod profesionální prací představuji?
Jsem analytik. Při práci stáhnu stovky dokumentů na dané téma.
Stažené soubory (v 99,9%) ale neobsahují metainformace, tolik potřebné pro náročnou analytickou práci s informacemi.
Takže pozdější práce se znalostní bází dat (přes lokální search engine: Copernic, GDesktopSearch,...) nemůže fungovat tak efektivně, jak by mohla. (Nemusím připomínat, proč vzniklo XML a XHTML...)
Co jsou metainformace?
Kadý soubor (pdf, doc, ppt, xls, avi,...) má vlastnosti (Název, Předmět, Autor, Kategorie, Klíčová slova, Komentář,...). Nikdo je ale nepoužívá, protože to primární programy po autorech nevyžadují a prohlížeče jsou na tom stejně bídně. Takže to dělám ručně a je to docela časově náročné.
Námět na novou funkci
Umožnit před uložením souboru upravit vlastnosti stahovaného souboru s tím, že by MX předvyplnil URL zdroje.
Dokázal by někdo přesvědčit Maxthon komunitu, aby dodělali do Maxthonu funkci Save as Advanced? Každý profesionál by tuto funkci ocenil.
Díky.
Nová funkce: Save as Advanced
Zpětná vazba je pro nás velmi důležitá. Zde můžete přímo komunikovat s adminy, moderátory a dalšími členy týmu Maxthon.cz.
Pokud máte nějaký dotaz, problém, připomínku či nápad na zlepšení fungování tohoto webu a jeho souvisejících aktivit, zde je to pravé místo
Pokud máte nějaký dotaz, problém, připomínku či nápad na zlepšení fungování tohoto webu a jeho souvisejících aktivit, zde je to pravé místo
-
- Bažant
-
- Bažant
Plugin: SaveAdvanced...
Prima zpráva. Kam to mám eskalovat?
Nejsem programátor...
Pro toho, kdo umí JS asi hračka:
1.R-klik nad odkazem
- do menu doplnit položku: SaveAdvanced...
(nebo Save with Properties...)
- zapamatovat si url odkazu
2.otevřít formulář pro vyplnění Properties(url,keywords,comments)
3.standardní procedura pro Save...
- otevřít okno pro určení cílového adresáře (target)
- stáhnout soubor(url) a uložit do(target)
4.update file.properties(url,keywords,comments)
Za tatranku?
Nejsem programátor...
Pro toho, kdo umí JS asi hračka:
1.R-klik nad odkazem
- do menu doplnit položku: SaveAdvanced...
(nebo Save with Properties...)
- zapamatovat si url odkazu
2.otevřít formulář pro vyplnění Properties(url,keywords,comments)
3.standardní procedura pro Save...
- otevřít okno pro určení cílového adresáře (target)
- stáhnout soubor(url) a uložit do(target)
4.update file.properties(url,keywords,comments)
Za tatranku?
-
- Bažant
IE si kontexťáky dává sem:
U maxthonu bych registry musel osniffnout, pokud si to Max nedává jinak.
Kód: Vybrat vše
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\MenuExt